torsdag 6. desember 2007

Google Analytics

Dette er et redskap for å vise hvor mange som har vært inne å lest på bloggen, nettsiden, wiki, ol.

Det er veldig avansert og med en mengde informasjon som jeg ikke kan nyttegjøre meg helt enda.

 

 

Det Google Analytics gjør er å samle inn data om besøkende på min i dette tilfellet Blogg og gir meg informasjon om hvor du fant linken, hvor du kommer i fra i verden, tiden du var inne osv.

Denne informasjonen kan jeg bruke for å vidre utvikle siden min slik at jeg får flere besøk og flere innlegg på min blogg.

Dette er helt klart et redskap for de som tjener penger på sine sider men like fullt et artigt verktøy for en som er litt istart gropen på dette med nettressurser

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er slik første siden min ser ut her finner jeg grafer over besøk innenfor en gitt tidsperiode.

image

Jeg kan og se på et kart hvor de forskjellige som har vært innom å tittet kommer i fra i verden, hvilken by.

image

 

Så alt i alt et godt verktøy om en litt for avansert til at jeg kan utnytte all informasjonen min.

Google Doc

Jeg startet med å bruke google doc i høst i forbindelse med refleksjonsnotat 1.

Google doc løste mange hindinger i forbindelse med å få lagt ut og delt dokumenter, bare det å kunne linke til disse fra feks et tankekart.

Man er ikke lengre avhengige av å ha med sin egen personlige pc, USB minne penn, portable HD eller lignende, men trenger bare en pc med nettilgang for å få frem sine dokumenter.

Du kan og velge å dele dokumentet med andre slik at de kan lese og redigere i dine dokumenter, dette kan også på samme måte som wiki brukes i forskjellige nettbaserte sammarbeidslærings prosjekter, og på samme måte som i wiki vil du her ha logger over hvem som gjorde hva og når de gjorde dette, du har også mulighet til å forkaste siste redigering å gå til bake til forrige utkast slik som i wiki.

Det fungerer utolig greit å være 3 stk inne å skrive og redigere samtidig for de google doc lagrer og oppdaterer kontinuerlig, dette gjorde vi i gruppen på begrepsutvikling doc og det ble loggført kontinuerlig alle forandringer på dok.

Du kan også publisere google doc rett på bolggen din med et taste trykk, fordelen med dette er at man kan gi mere informasjon på linker, og har flere redigerings muligheter en ved et vanlig innlegg på bloggen sin,

du kan oppdatere blogg innlegget om du har lagt til eller gjort endringer i innlegget og publisere dette på nytt med oppdateringene.

iGoogle

iGoogle er en type hjemme side mange bruker til start side, den kan personligseres og ved bruk av s.k. gadgets kan du legge til ønsket innhold på din side du vil da få så bokser på siden med alt mulig slags innhold som for eksempel, gmail som viser de siste mailene dine, you tube hvor du kan finn div film filer, du kan lagre bokmerkene dine her og organisere dem, det er spill her osv

 

Dette er en ny og bedre start side her kan nemlig jeg bestemme hva som skal være på første siden, her kan jeg legge in min Google Reader slik at det kommer opp en boks med det siste nyhetene på de Bloggene og news sigtene jeg følger med på.

Dette er en oversiktlig og et enkelt verktøy, med godt brukergrensesnitt slik at de fleste med enkel veiledning kan lage sin egen iGoogle.

Google Reader

Google reader er et verktøy til å samle og strukturere RSS feeds.

 

Dette er et veldig godt verktøy som gjør at jeg slipper å sjekke alle blogger og nettsider som jeg finner interesange etter nytt innhold og oppdateringer.

I stedet legger jeg inn RSS feed på Google Reader og den gir meg beskjed om nye innlegg og oppdateringer på det jeg har gitt beskjed om.

Jeg har funnet dette til å være et veldig godt redskap som sparer meg for tid ved at jeg ikke trenger å sjekke i gjennom alle bloggene i klassen min eller i gruppen for nyheter men istedet sjekker min reader og får der se hvem som har redigert eller lagt til noe nytt siden sist.